8 tips voor mensen die op zoek zijn naar de goedkoopste zorgverzekering 2020

Geplaatst op

Veel mensen betalen te veel voor hun zorgverzekering. Ze weten niet waar ze op moeten letten bij het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering 2020. Hoe kun je kosten besparen, zonder geconfronteerd te worden met een hoge rekening als je onverwacht iets overkomt? Met de volgende 8 onmisbare tips vind je ongetwijfeld een voordelige zorgverzekering die het beste bij jou past.

Tip 1: Besparen op de premie door het eigen risico te verhogen

Heb je de goedkoopste zorgverzekering 2020 gevonden? Je kunt nog meer door te kiezen voor het maximale eigen risico. Dan bespaar je circa €275 per jaar. Je loopt dan wel het risico dat je maximaal €885 moet betalen als je in een jaar hoge zorgkosten hebt.

Tip 2: Besparen op de aanvullende verzekering

Sluit je de goedkoopste zorgverzekering 2020 af? Dan kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Je krijgt dan een vergoeding voor bijvoorbeeld een behandeling bij een tandarts of de fysiotherapeut. Ook op de aanvullende verzekering kan worden bespaard.

Heb je weinig tandartskosten. Ga je bijvoorbeeld alleen elk jaar of ieder half jaar op controle? Heb je een goed gebit. Sluit dan geen aanvullende tandartsenverzekering af, want de te betalen premie overtreft dan de vergoedingen die je ontvangt.

Stem ook de aanvullende verzekering voor fysiotherapie af op de te verwachten kosten. Ben je een echte sportfanaat of al wat ouder? Verwacht je hoge kosten voor fysiotherapie? Dan is een aanvullende verzekering voor fysiotherapie waarschijnlijk noodzakelijk.

Tip 3: Je moet je kinderen meeverzekeren

Je kinderen onder de 18 zijn het beste verzekerd als ze mee worden verzekerd op de polis van de ouder met de meest uitgebreide verzekering. Word je achttien? Bespaar dan geld door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ga op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020.

Tip 4: Zorg dat je niet dubbel verzekerd bent

Ben je aanvullend verzeker omdat je verzekerd wil zijn bij onverwachte zorgkosten in Europa en daarbuiten. Heb je ook een doorlopende reisverzekering met een vergoeding voor medische kosten in het buitenland? Dan heb je een aanvullende verzekering waarschijnlijk niet nodig.

Tip 5: Bepaal of je recht heb op zorgtoeslag

Ook voor de goedkoopste zorgverzekering 2020 moet je maandelijks een behoorlijk bedrag betalen. Heb je een laag inkomen? Dan heb je wellicht recht op zorgtoeslag. Met deze toeslag kun je een deel van de premie voor de zorgverzekering betalen. Op de website van de belastingdienst vind je aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag.

Tip 6: Neem geen collectieve verzekering

Er zijn werkgevers die een collectieve verzekering aanbieden. Een collectieve verzekering lijkt aantrekkelijk. Immers, omdat veel werknemers kiezen voor de collectieve verzekering wordt door de verzekeraar korting aangeboden. Het pakket van deze collectieve verzekering is vaak behoorlijk uitgebreid. Waarschijnlijk heb je alle aanvullingen niet nodig. Het afsluiten van een eigen zorgverzekering zonder overbodige aanvullingen is dan vaak goedkoper.

Tip 7: Stap over naar een andere zorgverzekering

Je kunt geld besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Waarschijnlijk heb je niet de goedkoopste zorgverzekering 2020.  Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering 2020? Door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Na het invullen van je gegevens op de website van een vergelijkingssite verschijnt er een lijstje met de goedkoopste zorgverzekeringen in beeld.

Tip 8: Studenten kunnen kiezen voor het hoogste eigen risico

Studenten hebben doorgaans weinig zorg nodig. Ze kunnen dus oeverwegen om te kiezen voor het hoogste eigen risico. Door te kiezen voor het hoogste eigen risico kun je tot €275 per jaar besparen.

Bron: https://zorgverzekering-vergelijken.net/

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden