Behandel ischias met fysiotherapie

Geplaatst op

Ischias is een relatief onschuldige aandoening die wel extreem veel pijn veroorzaakt. Er niks ernstigs mis met je lichaam, maar je kan niet lopen van de pijn. Pijnverlichting is voor Ischias patiënten daarom het hoogste doel. Bij de pijnverlichting kan een fysiotherapeut een belangrijke rol spelen. Deze zal de spanning rond de zenuwen wegnemen en zorgen dat je weer een normaal leven kan leiden.

Wat is ischias?

Ischias is een zenuwpijn aan de grote beenzenuw. Dit is de langste zenuw in het lichaam die loopt van de onderkant van je ruggenmerg tot aan de uiteindes van je teen. De pijn wordt veroorzaakt in de onderrug, maar deze kan uitstralen naar het been. Bij ischias wordt de grote beenzenuw in ter hoogte van je rug bekneld. Hierdoor zendt deze de hele tijd pijnsignalen naar de hersenen. Deze signalen lijken voor je hersenen uit je benen te komen. Naast de pijn kunnen patiënten ook tintelingen en spierzwakte ervaren als gevolg van ischias.

Hoe kan de fysiotherapeut jou helpen?

Het komt erop neer dat de fysiotherapeut ruimte creëert om de beknelde zenuw. De druk op de zenuw, en dus ook de pijn, wordt hiermee weggenomen. Om dit te doen moet de fysiotherapeut eerst onderzoek doen. Met behulp van een aantal tests lokaliseert de fysiotherapeut de beknelling en stelt hij of zij een behandelplan op. Meestal zijn er voor de behandeling van ischias meerdere bezoeken aan de fysio nodig.

Met behulp van meerdere methoden behandelt de fysiotherapeut de beknelling. Het doel van de behandeling is het laten ontspannen van de spieren rondom de beknelling. De ontspannen spieren oefenen minder druk uit op de zenuw en de pijn wordt significant minder. Technieken die worden toegepast zijn bijvoorbeeld massage en het toepassen van specifieke bewegingen.

Heb jij last van ischias?

Het is lastig om de diagnose ischias met zekerheid te stellen. De symptomen hebben namelijk veel gemeen met andere aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een hernia. Bij twijfel moet je zeker een professional om advies vragen. Heb je last van pijn of tintelingen in de onderrug of het bovenbeen? Neem dan even contact op met fysiotherapie Gemert! Je hoeft niet met die pijn te leven!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden