Gekantelde bekken & een bolle buik

Geplaatst op

Gekantelde bekken zorgen ervoor dat je met een holle rug staat. Hierdoor lijkt je buik boller wat kan leiden tot vervelende opmerkingen of een ontevreden zelfbeeld. In deze blog leggen wij uit hoe: 1) gekantelde bekken ontstaan; 2) wat er gebeurt met het lichaam en; 3) wat er aan een bolle buik gedaan kan worden.

De oorzaak van gekantelde bekken

Het menselijk lichaam heeft een talent voor compenseren. Wanneer er ergens in het lichaam iets niet goed zit, zal het hele lichaam zich aanpassen om de houding zo goed mogelijk te kunnen corrigeren. Gekantelde bekken zijn hier een voorbeeld van. Ze kunnen ontstaan naar aanleiding van een poging van het lichaam om te compenseren van bijvoorbeeld een platvoet, een holle voet, ongelijke beenlengte. Ook komt het vaak voor bij zwangere vrouwen doordat het gewicht van de ongeboren baby het lichaam vraagt dit te compenseren.

Het gevolg van gekantelde bekken

Een scheefstand van de bekken leidt vaak tot een scheefstand in de wervelkolom die de taak heeft om het gehele lichaam in evenwicht te houden. Deze scheefstand van de wervelkolom (scoliose) uit zich in een C-vorm of een S-vorm. Naast de rug, kan hierdoor ook de nek en schouders scheef gaan staan. Opnieuw is dit een natuurlijke compensatie van het lichaam; in dit geval om de ogen horizontaal te houden.

Een ander vervelend gevolg is dat je met een holle rug gaat staan. Hierdoor lijk je een bollere buik te hebben wat men vaak niet prettig vindt.

Wat kun je doen aan een bolle buik?

Een bolle buik kan door middel van een buikwandcorrectie worden verholpen. Er zijn diverse plastische chirurgen die dit kunnen aanbieden. In sommige gevallen kan tijdens een buikwandcorrectie de spieren worden ingenomen. Door een buikwandcorrectie wordt niet alleen de buik platter, maar het kan ook je houding verbeteren en eventuele rugklachten verminderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden