Hoe kies jij de juiste zorgverzekering?

Geplaatst op

Vanaf 12 november is het weer zover! Dan is er de mogelijkheid om over te stappen op een andere zorgverzekering. Dit kan soms erg lastig zijn, aangezien er zo veel verschillende verzekeringen zijn in Nederland. Om je een beetje op weg te helpen, kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Waar kun je allemaal uit kiezen en wat verandert er het aankomende jaar?

Veranderingen gezondheid

Als er in het afgelopen jaar een aantal zaken zijn veranderd met betrekking tot je gezondheid, dan kan het misschien voordeliger zijn om te kiezen voor een andere zorgverzekering. Misschien heb je vanaf dit jaar fysiotherapie nodig, terwijl je daar op het moment niet verzekerd voor bent. Dan is het goed om te kiezen voor een zorgverzekering waarbij dit wel het geval is. Maar wat is nou de beste zorgverzekering?

Dat kun je natuurlijk alleen zelf bepalen. Jij weet het beste wat bij je past en welke zorg jij nodig hebt. Allereerst kies je een basisverzekering bij een zorgverzekeraar. Hierbij kun je kiezen uit een restitutiepolis, naturapolis en combinatiepolis. Inhoudelijk zijn deze opties hetzelfde, maar het verschil zit in de vrijheid in de keuze voor verschillende zorgverleners. Bij de naturapolis moet je naar een gecontracteerde zorgverlener wil je alles vergoed krijgen. Je hoeft hierbij de kosten niet zelf voor te schieten. Dat is wel het geval bij de combinatiepolis. Je kan de kosten vervolgens wel declareren. De restitutiepolis kun je zelf een zorgverlener kiezen waarbij maximaal het marktconforme tarief vergoed wordt. Na het kiezen van je basisverzekering kies je je eigen risico en een eventuele aanvullende verzekering.

Wat gaat er veranderen in 2020?

Er worden jaarlijks een aantal veranderingen doorgevoerd. In 2020 zijn dat o.a. de volgende veranderingen:

  • Premie wordt hoger
  • Laagste inkomens worden voor bovenstaande gecompenseerd
  • Geen eigen risico meer voor mensen die een stoppen-met-rokenprogramma volgen
  • Korting lager voor collectieve basisverzekering
  • Bij langere behandeling zonder opname krijg je logeervergoeding

Nu je weet welke veranderingen er worden doorgevoerd, kun je het beste je zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen om erachter te komen welke het meest voordelig voor jou is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden