Hoe was je een hond en hoe vaak moet je een hond wassen?

Geplaatst op

 

De verzorging van je hond is een belangrijk aspect, toch wordt het niet altijd even goed uitgevoerd al dan niet uitgevoerd door baasjes. Tijd om daar eens verandering in te brengen, of niet? In dit artikel gaan wij je uitleggen hoe je een hond wast, en niet te vergeten, hoe vaak je dit moet doen. Net als bij mensen is hygiëne een belangrijk punt bij de gezondheid van onze trouwe viervoeters. We kunnen je wel alvast verklappen dat de verzorging en het wassen wel net wat anders werkt bij een hond dan bij een mens. Was je hond dus vooral niet elke dag! Wil je weten hoe je je hond moet wassen en hoe vaak? Wij vertellen je alles wat je moet weten en geven je ook nog een paar andere bruikbare tips. Lees je mee?

Kun je een hond zelf wassen?

Yes, zeker! Zoek wel altijd even op hoe je dit doet. Maar zodra je de informatie hebt kun je dit prima zelf doen. Wil je liever tijd besparen en zeker weten dat het goed komt? Dan kun je je hond altijd naar de trimsalon laten gaan en een heerlijke pedicure aanbieden. Kan je hond vast waarderen!

Hoe werkt het wassen van een hond?

Yes, oke. Je hebt er voor gekozen om zelf je hond te wassen. Begrijpelijk! Bespaart je flink. Maar hoe ga je dit doen? Laten we beginnen met dat je nooit mensenshampoo moet gebruiken voor je hond. De huid van een hond is anders dan die van de mens. Kies daarom voor een speciale hondenshampoo. Deze heeft de juiste zuurgraad en is goed voor de huid van de hond. Bekijk hier de beste shampoo voor je hond. Was een hond regelmatig, wanneer nodig. Denk ongeveer aan 2/3 keer per jaar.

Vergeet de oordruppels niet!

De oren van je hond zijn ook erg belangrijk. Regelmatig druppelen is belangrijk. Zo houd je de oren schoon en in topconditie. Kies hiervoor een goede oorreiniger voor je hond.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden