Leven met een knieprothese

Geplaatst op

Het gevoel van een echte knie kan een prothese natuurlijk nooit vervangen maar veel mensen zijn al blij dat de pijn die zij ervaarde voorbij is. Ze kunnen weer lekker een stuk lopen, zwemmen en ook het slapen gaat een stuk beter.

Pijnloos en soepeler

Voorop staat natuurlijk dat de pijn na de operatie langzaam maar zeker weg is. Lopen, zitten staan, slapen en noem maar op allemaal steeds met minder pijn in en rond de knie. Ook kan de knie als het goed is weer soepel buigen en strekken.

Sommige mensen hebben zelf weer een recht been waar ze voorheen een o of x been hadden. Voor ongeveer 20% kan de knie een gevoelig plekje blijven. Waarom dit is is nog niet helemaal duidelijk.

‘Er zit iets in mijn knie’

Sommige mensen hebben na de operatie het gevoel dat er iets op de knie zit. Dit kan dan komen doordat de kunststof delen van de prothese tegen elkaar tikken. Deze mensen hebben wel minder last dan voor de operatie maar toch is het nog gevoelig. Bij veel last kun je voor controle bij de arts langs gaan.

Heb ik de operatie echt nodig?

Het is  belangrijk goed na te denken of de operatie voor een knieprothese echt noodzakelijk is of niet. Heb ik echt zoveel pijn dat een operatie noodzakelijk is, of kan het nog wachten? Zijn er andere dingen die ik kan doen om de pijn te verminderen en zo beter te kunnen lopen en slapen? Want als de klachten niet erg genoeg zijn dan is het verschil na de operatie ook niet te merken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden