De beste zorgverzekering kiezen in 5 stappen

Geplaatst op

Vanaf november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekend maken. Vanaf dan wordt het voor jou tijd om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en een keuze te maken. Immers je mag maar eenmaal per jaar overstappen. Dit is niet altijd een gemakkelijke klus, maar het wordt al heel wat gemakkelijker als je de volgende 5 stappen gebruikt.

  1. Bepaal je zorgbehoefte


De basisverzekering is altijd verplicht. Heb je extra zorg nodig, dan kun je hiernaast nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Dit is weliswaar duurder, maar bij een grote zorgbehoefte wel de moeite waard. Ben je gezond en neem je nauwelijks zorg af, dan is enkel de basisverzekering ook de goedkoopste zorgverzekering. Bepaald dus goed wat je zorgbehoefte is.

  1. Kies je eigen risico


Het eigen risico is het bedrag aan zorgkosten dat je eerst zelf moet betalen. Heb je de grens bereikt, dan zijn de zorgkosten via de zorgverzekering te declareren. Het standaard eigen risico bedraagt momenteel € 385,-. Verwacht je voor het komende jaar maar weinig zorg af te nemen, dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Bij het verhogen naar een maximaal bedrag, maak je gebruik van een behoorlijke premiekorting. Hierdoor profiteer je echt van de goedkoopste zorgverzekering. Dit is uiteraard niet een optie voor iemand die erg veel zorg afneemt.

  1. De basisverzekering


Betreffende de inhoud is de basisverzekering voor iedereen gelijk. Alleen kunnen de premies tussen de zorgverzekeraars behoorlijk verschillen. Dit heeft te maken met hoe de basisverzekering aangeboden wordt. Zo kun je kiezen uit een restitutieverzekering of een naturaverzekering. De naturaverzekering zal goedkoper zijn. Hierbij is zorg volledig gedekt als je gebruik maakt van gecontracteerde zorgverleners. Bij een restitutieverzekering heb je meer ruimte, maar betaal je een hogere premie. Een combinatieverzekering combineert een natura- en restitutieverzekering.

  1. Kies eventueel een aanvullende verzekering


Verwacht je het komende jaar veel zorg af te nemen die niet in de basisverzekering is opgenomen? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit gaat bijvoorbeeld om tandartskosten of behandelingen voor fysiotherapie. Probeer wel een goede inschatting te maken van de te verwachten kosten voor deze behandelingen. Enkel een gaatje vullen bij de tandarts zal minder kosten dan de totale premie die je voor je aanvullende zorgverzekering moet betalen.

  1. Kies je zorgverzekeraar


Als je de vorige punten hebt afgewerkt, heb je al goed in beeld wat de beste zorgverzekering voor jou zou kunnen zijn. Je moet dan nog de laatste stap zetten en kiezen bij welke zorgverzekeraar je jouw zorgverzekering afsluit. Daarbij moet je goed nagaan of voor jou de kwaliteit van zorg belangrijker is of juiste de goedkoopste zorgverzekering. Lees online vooral ook de reviews door die er geschreven zijn over de zorgverzekeraars, zodat je uiteindelijk een goede zorgverzekeraar kiest.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden