Ongemak tijdens vrijen voorkomen door sterke bekkenbodemspieren

Geplaatst op

Helaas komt het nog te veel voor, voor te veel vrouwen. Pijn tijdens het vrijen. Maar het is een lastige kwestie omdat de pijn bij iedere vrouw net weer anders lijkt te zijn net weer op een ander plekje geconcentreerd.

Wij hebben seksuele gezondheid deskundige Miriam van Keulen gevraagd naar haar adviezen omtrent deze kwestie.

Een van de meest voorkomende klachten na de geslachtsgemeenschap is buikpijn. Vaak wordt dit veroorzaakt door te gespannen bekkenbodemspieren tijdens de daad. Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen met ontspanningsoefeningen voor de bekkenbodem. Deze kunt u vinden elders op deze website of even googelen hiernaar.

Diepe pijn, ontstaat vaak bij doorstoten van de penis. De meest voor de hand liggende oplossing op dit vlak is dan om een andere houding of een ander standje aan te nemen. De houding waarbij de diepe pijn ervaren wordt dus verbannen.

Oppervlakkig pijn die wordt ervaren bij de ingang van de vagina en gaat vaak gepaard met jeuk. Plassen na de daad geeft dan ook een branderig gevoel. Deze kwaal komt vaak voor bij vrouwen rond de overgang. Helaas is dit een van de moeilijkste problemen om te genezen omdat de oppervlakte van de vagina relatief vochtig blijft altijd en dit verhindert genezing.

Okay genoeg over de problemen. Wat zijn nu praktische zaken die soelaas kunnen bieden voor al deze kwalen? In de eerste plaats dus bekkenbodemspier oefeningen. Nogmaals het loont om te zoeken op het web of zelfs op YouTube specifiek naar ‘bekkenbodem oefeningen’. O.a. de website van De Paarse Keizerin geeft uitstekende tips en heeft de meest effectieve oefeningen alvast voor je compileerd.

Leestip: https://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen/goede-bekkenbodem-helpt-tegen-pijn-bij-vrijen-bij-vrouwen-en-mannen.

Een tweede punt is glijmiddel. Met name de oppervlakkige pijn kan voorkomen door altijd een gedegen glijmiddel in te zetten tijdens het vrijen. Let wel op, er zijn vele verschillende soorten glijmiddel. En sommige bevatten parabenen wat absoluut niet goed is en problemen alleen maar gaat verergeren.

Bij De Paarse Keizerin verkopen ze in de webwinkel alleen glijmiddelen die de strenge keuring van het team hebben doorstaan, dus je weet zeker dat je hier een veilige glijmiddel koopt. De details van de (web) winkel zijn als volgt:

De Paarse Keizerin: Deskundige sex winkel
Adres: Zegelaarweg 18, 3632 JC Loenen aan de Vecht
Provincie: Utrecht
Telefoon: 0294 267 325

Maak je geen zorgen alles wordt hier discreet verpakt. Je hebt daar ook 1 jaar garantie en gratis retourneren wanneer problemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden