Alles wat je moet weten over bekkenfysiotherapie

Geplaatst op

Door middel van bekkenfysiotherapie leer je om de spieren in je bekkenbodem bewust te gebruiken en te voelen. Voor sommige kan het moeilijk zijn om de spieren in dit gebied zelf aan te spannen of te ontspannen. Er zijn diverse oefeningen die je tijdens de fysiotherapie kunt uitoefenen waardoor je deze spieren bewuster gaat gebruiken. In sommige gevallen is een operatie nodig. Ook dan helpt fysiotherapie hier goed bij. Naast bekkenbodemklachten zijn er ook andere klachten waarvoor je naar de fysiotherapeut kunt gaan. Wanneer injecties, operaties of medicijnen geen verlichting bieden van pijn kun je kiezen voor shockwave therapie. Met shockwave therapie wordt het herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Het kan worden ingezet bij chronische peesklachten.

Kom jij uit de omgeving van Doetinchem? Kom dan eens langs bij deze shockwave therapie specialist in Doetinchem.

Voor wie is bekkenbodemfysio geschikt

Mannen vrouwen en kinderen kunnen baat hebben bij bekkenbodemfysio. Wanneer er klachten ontstaan als het niet kunnen ophouden van je urine of ontlasting kun je een afspraak maken bij de bekkenfysio. Ook bij obstipatie of een verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen kun je bij de bekkenfysio terecht. Wanneer fysiotherapie niet voldoende helpt kan er worden gekozen voor een operatie. Tijdens de fysio word je bewuster van het gebruik van de spieren in je bekkenbodem waarmee een deel van de klachten kunnen afnemen. Aan de hand van een vragenlijst vul je in wat de klachten zijn. Aan de hand van een inwendig onderzoek kunnen de bekkenbodem functies worden beoordeeld. Een bekkenfysio werkt vaak nauw samen met andere dokters en specialisten. Zo kun je worden doorverwezen bij klachten die om meer vragen dan alleen fysiotherapie. Er wordt constant gewerkt met nieuwe methodes om jou zo te helpen bij jouw klachten.

Shockwave therapie voor peesblessures 

Heb je problemen met je bekkenbodemspieren of met chronische pijn in je pezen? Dan raden wij aan om een afspraak bij een gespecialiseerde fysiotherapeut te maken. Denk bijvoorbeeld aan Fysio-engelaar.nl. Zeker wanneer je alles al hebt geprobeerd maar de pijn blijft, kan er worden gekozen voor shockwave therapie. Dit geeft in veel gevallen verlichting van de pijn in de pezen. Door middel van een apparaat waar geluidsgolven uitkomen wordt er druk uitgevoerd op de plek waar de blessure zit. Het genezingsproces wordt vervolgens versneld door deze geluidsgolven. De bloedcirculatie en de stofwisseling worden gestimuleerd voor een spoedig herstel. Verkalking wordt door middel van shockwave therapie afgebroken en het herstellend vermogen wordt gestimuleerd. Op die manier kan shockwave therapie zorgen voor pijnverlichting en het herstellen van een blessure in de pees.

bekkenfysiotherapie

Gerelateerde berichten

Gekantelde bekken & een bolle buik

Gekantelde bekken zorgen ervoor dat je met een holle rug staat. Hierdoor lijkt je buik boller wat kan leiden tot vervelende opmerkingen of een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag verschillende interessante onderwerpen met je door.

Contactgegevens

Via info @ bekkenproblemen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden